Hjem

Utsalg av grønnsaker og kurs i fermentering i mathelse og jordhelse


Å leve bærekraftig og sjølberget er en visjon somhar fulgt meg hele livet, nå når jeg tar tak i ressursene i jorda og skogen som jeg forvalter blir dette en enda sterkere drivkraft.

I sammarbeid med flere med samme engesjement får vi til mer enn vi klarer alene. Jeg lærer av og samarbeider med Biosa Norge  om fermentering av jordsmonnet og plantene for å styrke vekst og helse. Å ta vare på råvarer med mest mulig næringsverdi utover vinteren er også et godt utgangspunkt for å lære mer om fermentering. I sammarbeid med Beate Bråten, kokk og fermenterings entusiast tilbyr jeg to kurs denne høsten. 19 august og 22 september fra kl 17.30 møtes vi og lærer fermentering av økologiske grønsaker med ulike smaksforsterkere og med og uten tillskudd av eksternt ferment. Vi lærer å fermentere eget drikke og får tips til fermentering av kompost. Kurset koster 200 kr.

Det blir grønnsaksutsalg på gården onsdag og torsdag fra kl 15. - 17  uke 33, 34 og 35. 1 september kommer Biosa Norge og snakker om sine produkter. Ta kontakt om du ønsker annen leveranse av grønnsaker fra meg.

Yogaterapi


Individuelle yogatimer, yogamassasje og samtaler kan hjelpe deg videre i livet og være en god start på en ny livsførsel.

Når vi jobber med yogaterapi ønsker jeg å vise deg måter  å lytte til din indre veileder.

Yogamassasje er en Ayverdisk terapautisk behandling. Vi varmer opp med massasje før dype tøyinger utføres. Ledd og muskelspenninger slipper taket og blodsirkulasjon og oksygentilførsel forbedres. Yogapraksis vil hjelpe deg til mer  selvbevissthet og ro i tilværelsen. Jeg er massasjeterapaut, utdannet fra Axselssons og Tara terapaut, en akkupresur og meridian behandling som er utviklet av Stephanie mines med bakgrunn i Jin shin fra østen. Her spiller elementene og pulsen en viktig rolle. Pulsen veileder oss dit i kroppen som behandling trengs


Målet er å leve innenfra og ut slik at du styrer dine veivalg og verdivalg. Jeg er innspirert av lyset og jobber også som fargecoash og holder kurs i fargene som innsikt i lysets ulike aspakter som reflekteres i oss. Vi lærer om oss selv og våre ulike kvaliteter på godt og vondt igjennom fargene. Fargene representereres også i de ulike livshjul også kalt chakra som vi arbeider mye med i yoga. Inger Næss er min veileder i fargene, hun driver colour energy education.

 

Et vakkert tun fra 1700-tallet med laftet tømmer.

Vi byr på et rolig sted i en travel tid.Grobunn for vekstVisjonen er å gjenopprette gården som grønnsaksprodusent. For 100 år siden var grønnsakene fra Nordset etterspurt på Kongsvinger torg. Solvendt beliggenhet gir store fordeler. Jeg har de siste 15 årene dyrket et lite areal med økologiske grønnsaker og har et ønske om å jobbe mer med primærnæring på gården.  Erfaring med gårdsbutikk og salg av planter, eplemost fra gårdens 20 epletrær og lokal øko. mat har vist at det stadig er spørsmål om vi har egne grønnsaker og frukt til salgs. Jeg håper svaret snart er ja. I tillegg ønsker jeg å bruke arbeidet med dyrkingen og foredlingen som en arbeidstrening og livsmestringsarena for de som faller utenfor i samfunnet. Planen er å etablere et entreprenørskaps tilbud rettet mot ungdommer som opplever utenforskap. Denne småskalaproduksjonen skal altså ha to formål - å selge økologiske varer direkte til forbrukere, og være et lærings- og entreprenørskapssenter som tilbyr arbeidstrening og veiledning av ungdommer og unge voksne til mestring av arbeidslivet og personlig balanse.

Jeg trenger gode innspill på veien og ber deg ta kontakt om du har ideer til å få rett personer inn i prosjektet. Ønsker du å delta på dugnad en dag eller fler er du velkommen. Jeg har masse å lære for å lykkes og innviterer gjerne folk inn for å lære sammen med meg.

Urkraftfestival 3- 4 september-22


En festival hvor du kan være med på kreative verksted innen musikk, dans, sang, yoga og kunst med natur elementene. Det blir gongbad og skogsbad med tid og rom for RO. 

Lørdagskvelden blir det Loft som løfter stemningen, et godt gjensyn med lokale musikere

Kunstnerisk utfoldelse i felleskap hvor vi tilrettelegger for samhandling mellom  barn og voksne. «Hva vil du bidra med for å skape samklang disse dagene?» er vårt spørsmål. 
En frihet og urkfraft-festival hvor du er velkommen til å være med hele deg, å male, jamme, danse, meditere, , vandre barføt i graset og føle deg fri i møte med ulike øyne og øyeblikk!

 

Initiativet kommer fra en festivalgruppe med kreative sjeler.  Festivaleen gjennomføres i samarbeid med Slåstad grendeutvikling og vi vil gi bygda en takk som støtter oss.

 

Tittut er et magisk sted midt blant skog, fjell og vann. Heidi begynte å la denne ideen forme seg før pandemien og nå er tiden moden for utfoldelse.

Festivalen er ment å være en vitamininnsprøytning og inspirere små og store til å ta bevisste og kloke valg for seg selv, samfunnet og planeten.


Dette vil være en naturnær festival med bærekraft som bakteppe.