Tittut

Naturbruk


Her fokuserer vi på regenerativt jordbruk og har sertifisert oss i Debio Norge.

Vi dyrker økologiske grønnsaker på friland og i drivhus. 20 epletrær, plommer, frukt, bær saftes og presses, vi presserr eplemost og utforsker ciderproduksjon.

Fermentering, vi holder kurs og lager til eget bruk og til salg ved overskudd. Vi samarbeider med lokale spisesteder og leverer til lokale arrangementer. Ønsket er å leve i tråd med naturens syklus, med nøysomme premisser som skaper overflod på en annen måte.  Vi bruker ferment fra Biosa for å fremme jord og plantehelse.

Målet er å sanke mye frø selv så vi også jobber reproduktivt. Vekstskifte og nyutforskende samplanting gir mulighet for mangfoldige kulturer i åkeren.  


En livsførsel med mindre forbruk  øker tilhørighet til naturen. Balanseregnskao er en utvei fra vårt overflodssamfunn "Less is more" er en god rettesnor. 


Tittut leies ut.


Her kan du nyte stillheten i de rolige omgivelsene på tunet. Det er nydelig badevann i Dølisjøen og og skøytemuligheter på Nordsettjernet rett ved gården om vinteren, her har vi en fin gapahuk som er et flott utfluktsted. 10 min unna ligger Trondsbumarka med mange mil skiløyper om vinteren. Det er en etasjeovn og en god peis i huset,  som lager lun og god hyttefølelse og varme.

Tittut er et fult utstyrt hus med to soverom, nyoppussert kjøkken, stue og bad. Dette var tidligere en arbeidsbolig for de som jobbet på gården. Her har det vært skysstasjon og samlingssted og historien ligger i veggene. Det  et lite utsalg i gårdsbutikken, så du kan kjøpe kjøpe økologiske varer og vår egen eplemost fra gårdens 20 epletrær. Vi selger også nyhøstede grønnsaker i sessong.

For leie av huset koster det 1550kr i døgnet sommertid og 1750 kr om vinteren. 700 kr for vask kommer i tillegg. Velkommen som gjest!


Helgekurs med kost og losji.


Vi ønsker å skape en god ramme for dine arrangementer og kurs. Her har vi ulike kurslokaler på tunet. Både i det gamle meieriet, på stabburet og i Tittut. Vi har en uteplatting til sermonier og samlinger og en tretopp platting tre meter opp i bjørketrær med utsikt til bygda og solnedgangen. Vi tilbyr overnatting i eget hus med 5/6 sengeplasser og Heidi lager kortreist og gjerne økologisk mat med sine kreative prinsipper på kjøkkenet om dere ønsker full pakke på stedet. Tittut-tunet er et godt sted å være, både sammen og hver for oss.
jeg starter gjerne dagen med morgenyoga eller yotba og kan tilrettelegge kurs innen naturbruk livstilsendring, mindfulness, fargeterapi, trommesirkel og intuituv dans.

Yogaterapi er et godt sted å begynne om dere kommer hit for å søke dypt inn i eget liv.    Eventuelt kan dere ha med egne kursholdere å bare leie stedet.

Sammen finner vi det opplegget som passer deres gruppe.
Kulturhistorie


Her senker roen seg når du kjører ned aleen med lønnetrær som har stått i flere hundre år. Gården ble starte ryddet på 1600 tallet og her er det vikinggraver på jordene som sier noe om at det er levd liv her i lange tider.

Historien forteller om gode grønsaksår og det var etterspurte varer herfra på Kongsvinger torg. Artsmangfoldet i naturen rundt gården minner om en frodighet som vi trenger å ivareta.

Nedre Nordset med sin historie som bygdas første meieri er et kulturminne i Sør Odal.

Tittut har vært drengestue og her har mange familier bodd og deltatt i arbeidet på gården. Tittut har huset, terapirom gårdsbutikk, kafe og galleri i Heidis tid og det var kjeramikkverksted her tidligere da Heidis mor arbeidet som kjeramiker. Heidi har drevet en yogaskole i mange år og benyttet huset til kurslokale for både dans, maling, filosofi og feng shui i tilegg til yoga. Å leve her gir mest glede når plassen kan deles med  andre. Balansen mellom å ta vare på kultur og historie samtidig å utvikle noe i et fremtidsrettet perspektiv er en viktig nøkkel for å opprettholde egen motivasjon og et stimulerende bygdeliv i Norge.   

Et tun med tømmerhus, tumleplass med stor takhøyde og rom for kreativitet og mangfold.